En litt sunnere Pavlova fra Sunkost

14. mai 2024
Kokospavlova med Lemon curd.
En frisk og sukkerfri variant av den klassiske pavlovaen!
Perfekt balanse mellom syrlig og søtt.
250 g kokosmasse
4 ss sukrin+
4 eggehviter
3 dl sitronsaft
2 egg + 1 eggeplomme
1 dl sukrinsirup
125 gram smør i små terninger
Krem og bær til pynting
Slik gjør du
1. Bland sammen kokosmasse, sukrin og eggehviter.
2. Bre massen utover et bakepapir – ca 0,5 cm tykt.
3. Stekes på 220 grader i 20 minutter. Avkjøl helt før du pynter.
Lemon curd:
1. Visp sammen egg og eggeplomme til en helt klumpfri røre.
2. Ha eggemasse, sitronsaft og fibersirup i en kjele. Varm opp (ikke kok) under omrøring til det hele begynner å tykne.
3. Ta kjelen vekk fra varmen og rør inn smøret. Avkjøl helt.
Ha pisket krem på kakebunnen og hell over lemon curd. Pynt rikelig med bær.
