Ny restaurant på Mosenteret!

Lokal trio skal drive restaurant på
Mosenteret:
– Dette blir av nittedøler for nittedøler

Fra venstre: Martin Ringlander, Jørn Scholz og Torbjørn Sørlie. Foto: Andreas Iveland
Denne uken var de endelig klar til å gå ut med nyheten.
Martin Ringlander, Torbjørn Sørlie og Jørn Scholz, alle tre bosatt i Nittedal, skal starte restaurant i den nye delen av Mosenteret.
De er ikke en del av en større kjede, og det er de tre som skal drive restauranten.
– Dette blir av nittedøler, for nittedøler, sier Ringlander.
Det er Ringlander som er hovedaksjonær, og vil også bli restaurantens daglige leder.
Han sier tanken er at konseptet skal treffe bredt.
– Det blir pub og bar-området som innbyr både til en kald øl, et glass vin eller en liten cocktail. I bar-området er tanken at man kan sitte å ta det med ro sammen med venner eller kolleger. For dem som ønsker å sitte litt mer for seg selv og spise kanskje en god entrecôte, med en bedre rødvin, vil vi ha en avdeling som vi kaller for «wine and dine», sier Ringlander.
Restauranten vil også få shuffleboard.
– For barnefamilier vil vi i tillegg ha et område i restauranten med større sittekapasitet. Dette området vil ha god plass og vil være egnet også for litt større selskaper som konfirmasjoner og lignende, sier Ringlander.
– Nittedals eneste strandeiendom
De sier de vil prøve å nå mange målgrupper med restauranten. Alt fra barnefamilier, ungdommer, til par som ønsker en bedre middag. Eller folk som ønsker en kopp kaffe etter shopping.
– Konseptet tar utgangspunkt i en gastropub, med en «kul» vri på kvelden. På dagtid skal vi treffe barnefamiliene, noe som er veldig viktig. Så skal vi treffe de som ønsker å gå ut å ta en øl eller spille shuffleboard på kveldstid. Men dette blir ikke en nattklubb, derfor blir det ikke snakk om utagerende festing her, sier Ringlander.
– Er det vanskelig å skulle treffe så bredt?
– Jeg har jobbet ti år som leverandør til storhusholdningsbransjen. Der har jeg fått reist rundt og sett alt fra enkle veikroer til Michelin-restauranter. Det å treffe bredt med konsepter krever planlegging. Men vi mener at vi har truffet på planleggingen. Likevel gjenstår det jo å se. Vi må åpne døren for å teste dette ut, sier Ringlander.
Foreløpig sikter de på å ha omkring 70 til 80 sitteplasser inne på restauranten.
I tillegg kommer et uteserveringsområde på gateplan.
– Dette er jo Nittedals eneste strandeiendom, smiler Ringlander, og viser til bekken som renner forbi Mosenteret gjennom Rotnes.
– Uteområdet er vi veldig fornøyd med, sier han.

Mat med lokal vri
Planen er at restauranten skal bli en gastropub, og i et presseskriv skriver de tre at en gastropub er en mellomting mellom en engelsk pub, et folkelig brasseri, og en fin restaurant.
Videre skriver de at de vil ha et tilbud til både de som ønsker en full middag, en burger, eller en kaffekopp. De skriver også at de ønsker å tilby lunsj, og ser for seg en meny bestående av ukens kjøtt- og fiskerett, suppe, smørbrød eller grilled Cheese sandwich.
Maten skal være laget fra bunnen av hver dag. De skriver også at de gjerne vil bruke lokalproduserte råvarer.
Menyen er ikke hundre prosent spikret enda, men de ser for seg retter som blant annet kjøtt, fisk, hamburgere, spare ribs, og salater.
I tillegg til en fast meny, ser de for seg muligheten for sesongbaserte spesialmenyer, som for eksempel å tilby elgkjøtt i forbindelse med elgjakten.
Navnet på restauranten er ikke klart enda, men de forteller at de har mange gode forslag på blokken.
– Vi har mye som skal på plass, blant dette med navn og hva som skal være på menyene. Men noe av det vi vil satse på er å involvere folk med for eksempel spørreundersøkelser. Om noen for eksempel ønsker å arrangere quiz-kveld, ta kontakt med oss. Tanken er at dette skal bli et samlingspunkt for hele Nittedal, sier Jørn Scholz.

– Kjøpesenterrestauranter er et litt spesielt felt
– Når planlegger dere åpning?
– Vi sikter mot åpning samtidig med åpningen av den nye delen av Mosenteret, 1. oktober. Det er det vi jobber mot, selv om det alltid er en mulighet for at det dukker opp forsinkelser, sier Ringlander
– Hvordan ser dere på det å skulle drive restaurant på et kjøpesenter?
– Man skal være bevisst på det, og kjøpesenterrestauranter er et litt spesielt felt. Nå mener jeg at Nittedal er spesielt i seg selv, fordi vi er så mange mennesker samtidig som det ikke finnes én restaurant i Rotnesområdet. Her er tanken er å treffe bredt, og jeg tror vi skal få dette til. Jeg ser ingen hindring med at det er et kjøpesenter, heller muligheter, sier Ringlander
– Så tror jeg vi får mye hjelp av restaurantens beliggenhet. Kommer man fra inngangen ved uteserveringen, og ikke via selve senteret, tror jeg man vil føle at man kommer til restauranten og ikke til senteret, sier Torbjørn Sørlie.
De tre forteller om et godt samarbeid med Aberdeen, som eier Mosenteret.
– De har bidratt for at vi skal lykkes i en helt fersk start-UP. De ønsket ikke ta inn en kjede med et fastspikret konsept, men tilpasse slik som vi ønsker, sier Torbjørn Sørlie.
Om åpningstider forteller Ringlander forteller at restauranten i hovedsak skal følge senterets åpningstider, men med utvidet åpningstid en god del kvelder.
De planlegger også å ha søndagsåpent.

Sa opp jobben for å starte restaurant
Det var Ringlander som først kom med ideen til restauranten.
– Gastropub-konseptet er veldig i vinden for tiden og gjør det veldig bra. Nå ønsker vi å teste det i Nittedal. Alle vi tre har kompetanse som utfyller hverandre, sier Ringlander.
En av grunnen til at de ikke har kunnet gå ut med nyheten før nå er blant annet for Ringlander har sagt opp jobben for å kunne drive restauranten. Han bruker også sparepenger på prosjektet.
Nå håper han, og de to andre at folk vil benytte seg av restauranten når den åpner.
– Dette gjør vi fordi vi har steintro på Nittedal, sier Ringlander.
Artikkel lånt av Varingen.no
